Als je niet helemaal zeker bent hoe je oefeningen correct moet uitvoeren, dan zoek je een personal trainer. Jammer genoeg zijn er ook heel veel slechte personal trainers. Er zijn maar een paar mensen, die we durven aan te raden. Wil je zeker zijn dat je de oefeningen correct uitvoerd, misschien wil je herstellen van een blesure of ziekte?  De jongens van Anatomix weten precies hoe je weer in shape komt en in balans.
www.anatomix.net

 
Hier zijn een paar links waar je wey protein kan kopen:
Neem aleen de pure wey, geen afsslank shakes, hier zit namelijk koolhydraten bij.
 
Je vindt op deze website heel veel info, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven op het internet.
Veel mensen vragen welke websites goed zijn. Dus zal ik hier wat links geven van sites die of juiste recepten geven of goede informatie:

1) Bodybuilding.com
2) Proteinpow.com
3) womenshealthmag.nl
4) damyhealth.com
5) Oxygenmag.comVeel plezier
 
Veel mensen komen bij ons met de vraag hoe de oefeningen correct uitgevoerd moeten worden.

Samen met twee CSCS gecertificeerde instructrices, hebben we essentiele oefeningen gefilmd.

De bibliotheek aan filmpjes is nog niet compleet en zal nog aangevuld worden.

Heb je nog vragen of feedback, we hopen dat je dan mailt!

 
Picture
Een nieuw jaar, met nieuwe voornemens. Nummer 1 op de lijst van de meeste Nederlanders is afvallen en meer sporten, maar na minder dan een maand houden de meesten het al niet meer vol.

Tien tips om dit jaar een succes te maken van je voornemens:1)     Je kunt alleen gemotiveerd blijven als je weet waarom je werkelijk gemotiveerd bent om te veranderen. Ben je ongezond? Vind je het mooier om slanker te zijn? Word je hele gezin te dik? Noteer dit op een plek die je gemakkelijk terugleest.

2)     Veranderen is moeilijk. In één keer alles veranderen is voor de meesten onder ons te veel en we haken dan snel af. Pas eerst je eetpatroon aan en maak hier kleine veranderingen in, begin daarna met trainen.

3)     Zet realistische doelstellingen per week. Bijvoorbeeld: Deze week ga ik 2 keer per dag groente eten. Deze week ga ik 3 keer trainen. Kijk na een maand terug naar wat je hebt bereikt en zet dan doelstellingen die net wat moeilijker zijn te halen.

4)     Saboteer jezelf niet op het einde van de dag met snoep of chips. Zorg dat er gezonde en lekkere alternatieven in huis zijn om te snacken.

5)     Train thuis als je een keer geen tijd hebt om naar de gym te gaan. We hebben een trainingsprogramma voor 12 weken op deze site. Veel van de oefeningen kunnen gemakkelijk thuis uitgevoerd worden. Binnenkort wordt het programma ge-update met filmpjes van de oefeningen en thuisprogramma’s voor elke dag.

6)     Doe het samen! Niets is beter dan het samen te doen met je partner of vriendin.

7)     Heb je echt geen idee hoeveel calorieën je binnenkrijgt, houdt het dan eens bij voor een week. Hiervoor zijn perfecte apps te downloaden, zoals fatsecret (gratis).

8)     Niks zo jammer dan je te laten leiden door de waan van de dag. Gezonder worden is een bewuste keuze.

9)     Verwen jezelf eens met iets anders dan eten, bv met een lekker bad of een tijdschrift.

10)  Stuur je voornemens naar ons, wij sturen je altijd een mail terug voor motivatie.


 
Je hebt misschien al gemerkt dat we geen strikt dieet voorschrijven als het om afvallen gaat. Sommige mensen vinden dat moeilijk en willen liever exact volgen wat iemand hen verteld of precieze calorieën tellen, omdat ze anders bang zijn te veel te eten en niet af te vallen.

Dit doen we hier expliciet niet. Waarom niet?

·      Wij vrouwen slaan snel door als we ergens aan beginnen, maar de lol is er snel af als je continu moet wegen en rekenen hoeveel je mag eten. Gezond eten is bovendien geen dieet, maar een levensstijl. Je hele leven voedsel wegen is onbegonnen werk. Als je gewend bent om te wegen val je bovendien makkelijk terug in een oud patroon als je langzaam maar zeker stopt met wegen.

·      Calorieën tellen zorgt voor een slechte relatie met eten. Als je ook maar een beetje over je calorieën heen gaat voel je je slecht of schuldig en demotiveert om gezond te blijven eten.

·      Te weinig calorieën eten is de valkuil en werkt averechts aangezien het je metabolisme op honger stand zet en dus langzamer wordt. Eet je weer meer calorieën na een dieet, dan kom je snel aan.  Bovendien is te weinig calorieën eten een aanslag op je lichaam. De voedingsvoorschriften op deze site zijn er juist om je metabolisme omhoog te schroeven. Ook is onze visie dat je goed voor je lichaam moet zorgen,  dit doe je door correct en voldoende te eten niet door jezelf uit te hongeren.

·      Niet elke calorie verbrand je of gebruik je in je lichaam op dezelfde manier. Het gaat om de balans in voedingsstoffen (koolhydraten, proteïnen en vetten). Je lichaam goed voeden is de hoofdzaak, afvallen is een fijne bijkomstigheid.

·      De ene dag heb je wat meer honger een andere dag minder, flexibiliteit is nodig om hier mee om te kunnen gaan.

·      Flexibiliteit vind je ook terug in de recepten en eist wat van je eigen vermogen. We lusten niet allemaal hetzelfde, dus laten we veel over aan eigen initiatief. We hopen dat dit je stimuleert om het heft in eigen handen te nemen.

·      We gebruiken cups in de recepten omdat dit makkelijk te doen is met maatbekertjes. De cups zijn een tool om niet te wegen, maar gevoel te krijgen voor hoeveelheden. Cups kun je kopen in keukenwinkels en zelfs in de Albert Heijn.


Vind je nog steeds dat we je te veel flexibiliteit geven?

 
  De feestdagen zijn heerlijk. Gezellig met je familie, of vrienden en heel veel eten en snoep en nog meer eten. Vaak voel je je moe of hebt meteen schuldgevoelens nadat je teveel gegeten hebt. We kennen dit allemaal en het lijkt soms alsof we er zelf geen controle over hebben. Of je voelt je verplicht, omdat je familie of vrienden speciaal gekookt of gebakken hebben.

  Ik daag je uit om dit jaar de feestdagen anders te ervaren. Je hebt zelf controle over wat je eet. Met nieuwjaar voel je je al een ander mens. Het is simpel. Plan wat je gaat doen.

  Eten thuis:
  Jij kunt zelf bepalen wat er gekookt wordt. Maak je eigen gerechten volgens de regels. Je weet al dat een hand vol eiwitten mag en heel veel groente. Maak dit dan ook. Traditionele gerechten als kalkoen voor kerst, kan hel goed zolang je de jus en stuffing maar weg laat. 
  Wat te serveren als toetje? Probeer je favoriete gerecht eens wat minder vet of zoet te maken, of een cheese cake of mager ijs zoals op onze site te vinden is. Maak dadel noten bars in bon-bon maat voor bij de koffie en zelfs de slechtste eter heeft niet door dat het gezond is. Gezond eten maakt het niet minder gezellig.

  Uit eten:
  Ga je naar een restaurant. Bekijk het menu van tevoren en kies thuis al wat je gaat eten.Je kan in een restaurant ook vragen of ze bijvoorbeeld de saus apart serveren of in plaats van friet een extra portie groente. Voel je hier niet opgelaten over. 
  Eet je bij familie of vrienden, let dan op je portie controle. Schep eerst de groente op en vul een groot gedeelte van je boord. Voor koolhydraten, eiwitten en vetten gelden de regels zoals op de pagina 'Voedingsadvies'. Hieronder staan een paar van deze regels in iets meer detail (kies een portie eiwitten uit 3,4 of 5 bij een maaltijd)

  • Koolhydraten ( aardappelen, pasta, brood) = zo groot als een gesloten vuist
  • Fruit= 1 stuk
  • Eiwitten (vis, kip, vlees) = past in de palm van je hand
  • Eiwitten (op basis van magere melk/yoghurt of kwark) = zo groot als een vuist
  • Eiwitten van noten = 2 duimen groot
  • Vetten = 1 dopje

  Nog 10 tips om je lekker in je vel te voelen met de feestdagen:
  (1) Doe een training vlak voordat je uiteten gaat en eet daarna een kleine snack (met proteine). Drink ook voldoende. Je hebt dan geen honger als je aan tafel gaat. De valkuil is dat je je aan het brood vol eet voordat de gerechten komen.

  (2) Voordat je uit gaat geef je jezelf een pep talk. Waarom wou je dit ook alweer?  Zorg dat je gemotiveerd bent om aan je voedingsplan te houden.

  (3) Beslis waar je je echt graag te goed aan wil doen. Maakt je moeder die chocolade taart die je geweldig vindt. Beslis van tevoren dat je een stukje eet. Geniet ervan en houd het bij een stukje. 

  (4) Neem in een keer alles op je boord wat je gaat eten, en schep niet nog een keer op.

  (5) Trek wel dat strakke jurkje of broek aan. Het is dan moeilijker om je vol te eten.

  (6) Drink voldoende water

  (7) Alcohol of een toetje, niet beide.

  (8)  Zorg ervoor dat je je aan je normale eetpatroon houdt vooraf gaand aan een feestje. Veel vrouwen zijn geneigd om weinig te eten om calorieen te sparen. Het gevaar is dat je zo een honger hebt dat je je totaal overeet. 

  (10)  Heb je je toch overeten. Laat het schuldgevoel meteen los en denk niet dat je alles verpest hebt. Ga jezelf niet pijnigen door op de weegschaal te gaan staan! Dit zegt helemaal niets. Je moet ongeveer 3600 calorieen te veel eten om een kilo aan te komen. Eet meteen weer volgens het normale patroon na een feestje. Ook hier moet je niet denken dat je de calorieen moet compenseren. Vind je balans en normale eetpatroon terug. Een avond uit veranderd niets aan een lifestyle. 

  De feestdagen zijn er om van je familie en vrienden te genieten. Geniet van deze tijd door je op hen te concentreren en niet op het eten. Eten is slechts een bijzaak. 


   


  Authors

  Wij zijn twee vrouwen met drukke banen en allebei hebben we kinderen in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar. We willen graag andere vrouwen helpen om weer strak in hun lichaam te komen, omdat het ons zelf gelukkiger heeft gemaakt.

  We zijn allebei begonnen op een moment dat het zwaar was in ons leven, door het verlies van een ouder en de ander door financiële onzekerheid.

  Het trainen en gezonder worden heeft er juist voor gezorgd dat we ons beter voelden. Dit heeft een positief effect gehad op ons gezins leven

  We hopen jou te kunnen motiveren om met ons mee te doen.