Je hebt misschien al gemerkt dat we geen strikt dieet voorschrijven als het om afvallen gaat. Sommige mensen vinden dat moeilijk en willen liever exact volgen wat iemand hen verteld of precieze calorieën tellen, omdat ze anders bang zijn te veel te eten en niet af te vallen.

Dit doen we hier expliciet niet. Waarom niet?

·      Wij vrouwen slaan snel door als we ergens aan beginnen, maar de lol is er snel af als je continu moet wegen en rekenen hoeveel je mag eten. Gezond eten is bovendien geen dieet, maar een levensstijl. Je hele leven voedsel wegen is onbegonnen werk. Als je gewend bent om te wegen val je bovendien makkelijk terug in een oud patroon als je langzaam maar zeker stopt met wegen.

·      Calorieën tellen zorgt voor een slechte relatie met eten. Als je ook maar een beetje over je calorieën heen gaat voel je je slecht of schuldig en demotiveert om gezond te blijven eten.

·      Te weinig calorieën eten is de valkuil en werkt averechts aangezien het je metabolisme op honger stand zet en dus langzamer wordt. Eet je weer meer calorieën na een dieet, dan kom je snel aan.  Bovendien is te weinig calorieën eten een aanslag op je lichaam. De voedingsvoorschriften op deze site zijn er juist om je metabolisme omhoog te schroeven. Ook is onze visie dat je goed voor je lichaam moet zorgen,  dit doe je door correct en voldoende te eten niet door jezelf uit te hongeren.

·      Niet elke calorie verbrand je of gebruik je in je lichaam op dezelfde manier. Het gaat om de balans in voedingsstoffen (koolhydraten, proteïnen en vetten). Je lichaam goed voeden is de hoofdzaak, afvallen is een fijne bijkomstigheid.

·      De ene dag heb je wat meer honger een andere dag minder, flexibiliteit is nodig om hier mee om te kunnen gaan.

·      Flexibiliteit vind je ook terug in de recepten en eist wat van je eigen vermogen. We lusten niet allemaal hetzelfde, dus laten we veel over aan eigen initiatief. We hopen dat dit je stimuleert om het heft in eigen handen te nemen.

·      We gebruiken cups in de recepten omdat dit makkelijk te doen is met maatbekertjes. De cups zijn een tool om niet te wegen, maar gevoel te krijgen voor hoeveelheden. Cups kun je kopen in keukenwinkels en zelfs in de Albert Heijn.


Vind je nog steeds dat we je te veel flexibiliteit geven?
Leave a Reply.

    Authors

    Wij zijn twee vrouwen met drukke banen en allebei hebben we kinderen in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar. We willen graag andere vrouwen helpen om weer strak in hun lichaam te komen, omdat het ons zelf gelukkiger heeft gemaakt.

    We zijn allebei begonnen op een moment dat het zwaar was in ons leven, door het verlies van een ouder en de ander door financiële onzekerheid.

    Het trainen en gezonder worden heeft er juist voor gezorgd dat we ons beter voelden. Dit heeft een positief effect gehad op ons gezins leven

    We hopen jou te kunnen motiveren om met ons mee te doen.