Dadel noten bar
Dit tussendoortje zit de juiste verhouding, koolhydraten, eiwitten en goede vetten, en smaakt heerlijk. Het is binnen 20 minuten gemaakt.
Een batch maakt 18 repen (ongeveer 40 gram per reep). 1 reep is een snack. Een reep bevat ongeveer 200 Kcal. Snij 18 repen en bewaar ze apart verpakt in de ijskast, om makkelijk mee te nemen onderweg of naar je werk. Ik gebruik de engelse cups en eetlepels. Dit is makkelijk om niet alles af te hoeven wegen. Je kunt deze maatbekers bij de alberthijn vinden, of je gebruikt een klein glas die je tot de rand vult voor 1 cup, en een gewone eetlepel. Het komt niet aan op een paar gram meer of minder. Pinda's kunen door elke andere noot of mix van noten vervangen worden. Gebruik smaakloze of vanille wey proteine poeder.
Een batch maakt 18 repen (ongeveer 40 gram per reep). 1 reep is een snack. Een reep bevat ongeveer 200 Kcal. Snij 18 repen en bewaar ze apart verpakt in de ijskast, om makkelijk mee te nemen onderweg of naar je werk. Ik gebruik de engelse cups en eetlepels. Dit is makkelijk om niet alles af te hoeven wegen. Je kunt deze maatbekers bij de alberthijn vinden, of je gebruikt een klein glas die je tot de rand vult voor 1 cup, en een gewone eetlepel. Het komt niet aan op een paar gram meer of minder. Pinda's kunen door elke andere noot of mix van noten vervangen worden. Gebruik smaakloze of vanille wey proteine poeder.
Benodigheden2 cups pinda's (ongezout)
1 cup verse ontpitte dadels 1/2 cup cocos snippers (optioneel) 1/4 cup lijnzaad ( optioneel) 3 eetlepels pindakaas 3 schepjes Wey proteine poeder Stop alles in een foodprocessor en puls het tot het een geheel is. Voeg daarna wat water toe (ongeveer 1/4 tot 1/2 cup) todat het een massa is. |
de ingredienten
|
Alles in de foodproccesor
|
Voordat je de massa eruit haalt, neem jee een bakje waarin folie zit, genoeg om de onderkant en bovenkant te omhullen.
Haal de massa uit de prossesor en stop het in het bakje bovenop de folie |
Omsluit het geheel en druk het plat zodat het straks in plakken kan worden gesneden.
Stop het in de ijskast om uit te harden (minimaal 20 minuten) |
Haal uit de folie
|
Snijd het plakaat in 16-18 plakken (ongeveer 40 gram) en verpak in folie.
Bewaar de repen in de koelkast ( 1-2 weken) Er zijn vele variaties mogelijk. Die zijn hieronder beschreven. Ze worden exact hetzelfde gemaakt. |
Een plak/reep = 1 snack ( +/- 200 kcal)
|
Variaties
Chocolade dadel noten bar
(ongeveer 1/4 cup) |
Hazelnoten chocolade bar
(ongeveer 1/4 cup) |
Je eigen variaties
Je kunt alle soorten noten gebruiken, als toevoeging kan je bijvoorbeeld cacoa, kaneel, een druppel amareto aroma, of vanille aroma, of een eetlepel citroen gebruiken. Je kunt de massa lang of kort pulzen. Je kunt ook eerst de noten totaal fijn malen en daarna pas de volgende ingredienten toevoegen, dan krijg je een bar zoder stukjes. Ook zijn er vele smaken wey poeder, waarmee je kunt varietren. Veel plezier en energie.