Pizzamet eigengemaakte pizza kun je makkelijk van volkoren granen maken. Dit is een stuk gezonder. Als je wat proteine poeder in de basis stops hoef je dit niet op de top te doen.
Topping
|
Voeg de gist en de suiker in 100ml lauwwarm water.
roer tot er geen klontjes meer zijn |
Rol het deeg uit en doe het op bakpapier of een pizza steen. Gebruik een rode saus met weinig suiker.
|
Als topping kun je magere kass gebruiken, en alle soorten groente.
Zonder kaas is het ook heel lekker. 1 portie = 1/6 pizza oftewel 1 slice (jammer, maar er zitten wel veel koolhydraten in. Er is ook een alternatief op basis van bloemkool,waar je meer van mag eten, zie hieronder) |
Pizza koolhydraatloos
|
1) Mix alle ingrediënten bij elkaar.
verdeel het mengsel over een muffin tin. Doe in de oven op 180 graden voor 25-30 minuten tot ze bruin zijn. Laat in de tin koud worden, anders breken ze. Je kunt ze eten met salsa dip. 3= 1 portie 2) Mix alle ingrediënten bij elkaar. Spreid het mengsel uit op een pizza steen. Laat het in de oven bruin worden ( 25-30 minuten. gebruik dit als je pizza bodem en beleg met een rode saus, groente en magere kaas 1/2 pizza= 1 portie |