Picture
Een nieuw jaar, met nieuwe voornemens. Nummer 1 op de lijst van de meeste Nederlanders is afvallen en meer sporten, maar na minder dan een maand houden de meesten het al niet meer vol.

Tien tips om dit jaar een succes te maken van je voornemens:1)     Je kunt alleen gemotiveerd blijven als je weet waarom je werkelijk gemotiveerd bent om te veranderen. Ben je ongezond? Vind je het mooier om slanker te zijn? Word je hele gezin te dik? Noteer dit op een plek die je gemakkelijk terugleest.

2)     Veranderen is moeilijk. In één keer alles veranderen is voor de meesten onder ons te veel en we haken dan snel af. Pas eerst je eetpatroon aan en maak hier kleine veranderingen in, begin daarna met trainen.

3)     Zet realistische doelstellingen per week. Bijvoorbeeld: Deze week ga ik 2 keer per dag groente eten. Deze week ga ik 3 keer trainen. Kijk na een maand terug naar wat je hebt bereikt en zet dan doelstellingen die net wat moeilijker zijn te halen.

4)     Saboteer jezelf niet op het einde van de dag met snoep of chips. Zorg dat er gezonde en lekkere alternatieven in huis zijn om te snacken.

5)     Train thuis als je een keer geen tijd hebt om naar de gym te gaan. We hebben een trainingsprogramma voor 12 weken op deze site. Veel van de oefeningen kunnen gemakkelijk thuis uitgevoerd worden. Binnenkort wordt het programma ge-update met filmpjes van de oefeningen en thuisprogramma’s voor elke dag.

6)     Doe het samen! Niets is beter dan het samen te doen met je partner of vriendin.

7)     Heb je echt geen idee hoeveel calorieën je binnenkrijgt, houdt het dan eens bij voor een week. Hiervoor zijn perfecte apps te downloaden, zoals fatsecret (gratis).

8)     Niks zo jammer dan je te laten leiden door de waan van de dag. Gezonder worden is een bewuste keuze.

9)     Verwen jezelf eens met iets anders dan eten, bv met een lekker bad of een tijdschrift.

10)  Stuur je voornemens naar ons, wij sturen je altijd een mail terug voor motivatie.

Leave a Reply.

    Authors

    Wij zijn twee vrouwen met drukke banen en allebei hebben we kinderen in de leeftijd tussen 4 en 8 jaar. We willen graag andere vrouwen helpen om weer strak in hun lichaam te komen, omdat het ons zelf gelukkiger heeft gemaakt.

    We zijn allebei begonnen op een moment dat het zwaar was in ons leven, door het verlies van een ouder en de ander door financiële onzekerheid.

    Het trainen en gezonder worden heeft er juist voor gezorgd dat we ons beter voelden. Dit heeft een positief effect gehad op ons gezins leven

    We hopen jou te kunnen motiveren om met ons mee te doen.